Pitný režim

Pitný režim, to je takový příkaz doby. Dodržujte pitný režim. Jenže co vlastně pít? Čistá voda je asi nejlepší, ale pít jen vodu? Komu by se chtělo? Pak tu máme čaje. Ovocný, zelený, černý, bílý, bylinkové, tady už si většinou každý najde nějaký ten svůj oblíbený. A pokud si jen nesladí kilem cukru, je čaj určitě vhodnou volbou. A co minerálky? To můžeme zařadit také mezi ty zdravější nápoje, akorát bychom neměli pít stále jen jeden druh. Pokud budeme minerálky střídat, neuděláme chybu. Tou nesprávnou volbou budou všechny sladké, nebo spíše až přeslazené nápoje, typu Coca-cola, Mirinda, Sprite, Fanta apod. Vypít denně dva litry těchto nápojů by se rychle projevilo na vaší váze.

levandule

Oblíbení jsou i sirupy. Pokud vybereme nějaký z přírodních surovin a nebudeme-li si vyrábět přeslazené limonády, tak proč ne. Mnozí, hlavně muži, by byli rádi, kdyby se do pitného režimu dalo počítat i pivo. Ale musíme vás zklamat. Pití alkoholu nemá s pitným režimem nic společného. Ale jednu volbu jsme ještě nezmínili. Přírodní limonáda, např. levandulová limonáda bez cukru https://eshop.koldokol.cz/limonada-levandulova-330ml-bio. Limonády, které se vyrábějí z výluhu bylin, jako levandule, bez, mateřídouška nebo pampeliška, jsou jedinečnou možností, jak dodržovat pitný režim, protože po jejich otevření zjistíte, jak jsou lahodné a vypijete celou sklenici. Limonády jsou většinou mírně perlivé a ideálně se hodí v parném dni, kdy si je budete nalévat ze džbánku s ledem a dochucené např. mátou. Dodržet pitná režim tak bude hračka.

limonáda

Je horké léto, jazyk se vám lepí na patro a vy přemýšlíte, čím se osvěžit? Zkuste přírodní limonády! Vyberte si svou oblíbenou příchuť, přidejte do džbánku led a meduňku a vytvořte si lahodné osvěžení, kterým snadno dodržíte dostatečný příjem tekutin, který by v parném létě měl být mnohem vyšší než třeba v zimě. Tak na zdraví!