Řekněte vráskám NE

Kůže je největší orgán v našem těle. Během našeho života dostává zabrat. V dětství jsme věčně podření. A jen se dostaneme přes pubertální akné, už se nám postupně snižuje produkce kolagenu a to znamená jediné – vrásky. I když jste krásná třicítka, jednou si vás najdou. Pojďme se společně podívat, z čeho se tvoří. Pokud budete dodržovat tyto zvyky, budete si na vrásky muset počkat.
vrásky slona
Čeho bychom se měli vyvarovat?
·         Moc se smějeme nebo mračíme
Smích sice léčí, ale také vytváří vrásky kolem úst a očí. Hněv zase vytvoří vrásky na čele a navíc nevytvoří štěstí.
 krásná pleť
·         Příliš se vystavujeme slunci
Ležení na pláži nahoře bez není jedinou chvílí, kdy se nás dotýkají sluneční paprsky. Ačkoliv chytání vitamínu D je jistě důležité, kvůli opalování ztrácíme kolagen a kůže je méně pružná. Sluneční krém bychom proto měli aplikovat téměř každý den, ať prší nebo je zataženo.
 
·         Málo odpočíváme a spíme
Je opravdu těžké najít trochu klidu v naší uspěchané době. Jenže stejně jako naše mysl a tělo i naše kůže si potřebuje odpočinout. Regenerují se kožní buňky a netvoří se kruhy pod očima.
 
·         Pijeme málo vody
Dehydratace vysušuje pokožku, která je pak náchylnější k poškození. Voda je nezbytná pro zachování hebké a pružné kůže. Správný pitný režim vede k vyplavování toxinů z těla. Pokud navíc budeme skutečně pít více vody, zbavíme se špatných návyků, jako je konzumace slazených nápojů, které naší kůži také neprospívají.
 
·         Jíme nezdravé věci
Naše strava by měla sestávat především z bílkovin, ovoce a zeleniny. Pro zdravou pleť je důležitý zinek, vitamíny a antioxidanty.  Můžeme je nalézt například v česneku, špenátu, jahodách, brokolici nebo tmavé čokoládě.
 vrásčitá ruka
·         Kouříme nebo se často opíjíme
Že tabák a alkohol obecně škodí zdraví je známá věc. Mohou však urychlit stárnutí kůže. Kouření navíc způsobuje vrásky kolem úst.
Snad se vám podaří dodržovat alespoň něco s výše uvedeného a na vrásky si ještě dlouho počkáte!